ДЕН НА ЯПОНСКИТЕ БОЙНИ ИЗКУСТВА И ТРАДИЦИИ

ДЕН НА ЯПОНСКИТЕ БОЙНИ ИЗКУСТВА И ТРАДИЦИИ

Всяка година в рамките на дните на японската култура в България се провежда „Ден на японските бойни изкуства и културни традиции“. Той се организира от Клуба на Приятелите на Япония в България – Нихон Томоно Каи с подкрепата на Посолството на Япония в България.
и с партньорството на Столична община. Тази година събитието е в рамките на четири важни годишнини в историята на двустранните отношения между Япония и България, а именно:

– 110 години от началото на официалните двустранни контакти;
– 80 години от установяването на дипломатически отношения между двете
страни;
– 60 години от възстановяването им;
– 30 години организиране на дни на японската култура в България
Имаме удоволствието да Ви поканим на събитието, което ще се проведе от 10:00 до
18:00 часа, пред НДК – отворено пространство откъм бул. Фритьоф Нансен. Официалното откриване е от 11:00ч. и в него са потвърдили участие посланика на Япония в България НП Масато Ватанабе и зам.-кмета на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов. Поканени са министри и общественици с отношение към събитието и японската култура.
Освен популяризиране на японската култура, събитието има силно възпитателно и образователно въздействие на подрастващите. Демонстрациите по бойни изкуства са
демонстрации на силен дух и физическа подготовка. Ревюто на кимона ще представлява феерия от изящество и красота. Форумът „Дух и ценности на традиционна и модерна Япония“ ще вдъхновява младите по техния път на живота.

Споделяне


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *