За нас края на 2023 и началото на 2024 година започна с изпит за кю (ученически) степени. 

Имайки предвид, че изпитите се правят веднъж в календарната година, това се превръща в изпитание и празник за участващите в изпита.
Изпита се проведе от комисия в състав Шихан Камен Радев, Сенсей Ив-Кристиян Тонков, като за нас беше огромна чест и удоволствие към нас да се включи и един от най – техничните джудисти в България – семпай Владимир Николов.
Въпреки първоначалното напрежение у изпитваните, изпита, макар и да продължи 3 часа, се превърна в малък празник, и продължи под формата на семинар, който включваше вариации на изискваните за степените техники, както и аналогията им с традиционното кодокан джудо.

Определено този подход, обогатява всички ни.
На този ден Шихан Радев връчи на Сенсей Тонков, дипломата за IV дан както и бяло – синия колан. Сенсей Тонков е един от малкото последователи на Хикари Хомбу Дожо, който е преминал през детските групи и близо 15 години без прекъсване продължава да се развива в клуба. През лятото на 2023 на високопланинския лагер “Ямабуши”, сенсей Тонков се яви и издържа изпита си за IV  дан продължил близо 5 часа. 

Изпита завърши и с подаръци от https://athleticlabs.bg/, осигурени от президента на фирмата Антон Рачев. Очакваме много скоро да се върне и сред нас в залата.