МАЙСТОРИ

майстори

БЕЗ ТЯХ HIKARI HOMBU DOJO НЯМАШЕ ДА Е ТОВА КОЕТО Е СЕГА !

СЕНСЕЙ КОНСТАНТИН БОЖИЛОВ

Състезател по Джудо 1960г., След това е треньор от 1967г. Защитава 4-ти Дан по Джудо 1976г., в същата година защитава и 1-ви Дан по Киокушин Карате в гр. Краков – Полша, а през 1989г. е вече 4-ти Дан. Национален представител на Масутацу Ояма от 1976г. до 1991г. Треньор по Джудо във Флотфизкултурното Дружество „Черно море”. Старши инструктор по спецялен и ръкопашен бой от 1982г. Заместник- председател и Управител на Българска Федерация Киокушин до 1991г.

Един от пионерите в бойните изкуства в България, при който много от сега практикуващите майстори а направили първите си стъпки.

СЕНСЕЙ ГЕОРГИ ИВАНОВ

Георги Йорданов Иванов е роден на 03.02.1958г. в град Силистра. Възпитаник на Хореографския Институт в София, 10 години работи като професионален хореограф. С бойни изкуства – Джудо иКарате, започва да се занимава от 1972 г. С Айкидо започва през 1980г., а през 1988 година защитава1-ви дан на семинар в Полша пред Масатаке Фуджита сенсей. Отказва се от танците за да се посвети наяпонското изкуство. През 1990г. учредява Българската Айкидо Федерация и от тогава на татък за негоне съществува нищо друго.Георги Иванов заимства системата и методите на преподаване на българските народни танци и ги трансформира динамично в преподаването на Айкидо.    През 1995г. в София на Конгрес на Европейската Айкидо Федерация (първия конгрес на бойно изкуствоправен в източна Европа) е избран за член на борда и за заместник председател на Комисията заразвитие на Айкидо в Европа. На 01.12.1996 сенсей Георги Иванов загина нелепо при автомобилна катастрофа на пътя Русе – Велико Търново. На семинар със Секи сенсей (директор на техническия отдел на Айкикай Хомбу Доджо) през 1997година на Георги Иванов е присъден почетен 4-ти дан.Сенсей Иванов с право може да се нарече основоположник на Българското Айкидо и наорганизираното трениране на Айкидо в България. Той остава нашият сенсей и винаги ще живее в сърцата ни.

ШИХАН ПАОЛО КОРАЛИНИ

Роден на 26 септември 1951 във Филотрано, Италия.
На 18 години се записва да тренира Джу Джицу и скоро след това открива бойното изкуство, което продължава да практикува и до ден днешен – Айкидо. Тренира при Мотогаке Кавамукай сенсей, а през 1977 получава майсторска степен – 1ви дан. През 1979 получава от Хироказу Кобаяши 2ри дан и започва да посещава занятията на Андре Ноке във Франция.през 1981 и 1984 получава съответно 3ти и 4ти дан, като издава и редица книги посветени на Айкидо.
През 1984 година отива в Иуама и среща Морихиро Сайто сенсей. Това е среща, която променя изцяло възгледите на Коралини за Айкидо. Той се превръща във верен последовател на Сайто сенсей и методика преподавана от него, непроменена от времето на създателя на Айкидо – Морихей Уешиба.
През 2001 година Сайто сенсей удостоява Паоло Коралини със степента 7ми дан Иуама Рю, призната през 2011 и от Моритеру Уешиба.
От 1985, когато кани Сайто сенсей за първи път в Европа е негов изключителен представител и личен ученик, като понастоящем е носител на титлата „Айкикай Шихан“.

ШИКЕ ДЖАКОМО БЕРТОЛЕТИ

Той започва своята “бойна” практика на 12 с гръко-римската борба и фехтовка.
Започва шокукай карате в Санкудо и Санкукай с майстор Жан Майкъл Барош, един от първите черни колани на майстор Йошинао Нанбу през 1960 г. Тренира джудо и кендо, но се посвещава на джуджицу Йошин Рю.
Практикува Шотокан в училището на Учителя Хироши Ширай (юданшакай) и Масару Миура.
През 1976 г., с основаването и председателството на WJJF (Световната федерация по джицу) със Соке Робърт Кларк, той започва дългите си пътувания в Япония и постъпва в училището на Хонтай на Сабуро Масанори Минаки, 17-и патриарх, благодарение на презентация на Shan Shihan Eiji Огасахара, където ще остане до смъртта на Соке Минаки (1986)
Той получава 7-ми дан Киоши през 1984 г. от същия M ° Sabuno Minaki, където също тренира Soke Fumon Tanaka (Nippon Koden Kobudo).
През 1997 г. той получава осмия дан от Соке / Сосай Куньо Тацуно от Шешинкай в Осака.
През 2004 г. е награден с 9-и дан от президента на JJIF Пол Хоглунд.
Кариерата му завършва през 2005 г. с връчването, на 25 април във Венеция, на титлата 5-ти шик на училището Koden ENSHINRYU Honmon ENSHINRYU-BUJUTSU, почетно, династично звание, което малко западняци могат да получат.

ШИХАН ДЕЙВИД ТОНИ

Дейвид Тони се занимава с бойни изкуства и фитнес почти 40 години.
Ръководи голяма група треньори в Ирландия в WJJF и има 90 клуба и над 4000 студенти, които да наблюдават.
Той отговаря за всички въпроси, свързани с коучинг и развитие на всички членове.
Притежава званието 8-ми дан в Джу Джицу и пътува в по целия свят, като провежда семинари до Русия и Куба.
Дейвид също така ръководи център за бойни изкуства на пълен работен ден в Балимена и намира време да работи като треньор.
Дейвид също е създал програми и кратки курсове от името на НИО, болнични организации и местни съвети както в Ирландия, така и във Великобритания.
Представител на страната за IBSSA и е обучавал множество охранителни фирми.
Притежава титлата ШИХАН и има 8 ДАН джу – джуцу WJJF-WJJKO.

ШИХАН АЛЕКСАНДЪР БРЮЗГИН

Шихан Алекасндър Брюзгин започва изучаването на джу – джуцу на 15 годишна възраст.
Печели много турнири на вазлично ниво по ката и кумите.
Преминава много обучения при водещи японски и европейски майстори.
Служи в президентската охрана (ФОРОС).
След десет години служба, започва работа като сътрудник по лична охрана.
Има две висши образования – физическа култура и спорт и психология.
Създава психо диагностична метода: “Скала на психологическата устойчивост на личността”, като има множество научни публикации по темата.
Шихан Брюзгин е официален представител на WJJF-WJJKO за Русия.
Притежава 7 дан джу – джуцу.