hikaridojo logo

 

 

Уважаеми приятели,

Благодаря ви за възможността да ви представя невероятната история на клуба “Хикари Хомбу Дожо”, който днес отбелязва своята 28-годишнина. Това е историята на един клуб, който е изградил се и развивал в невероятно битие на бойните изкуства.

Клубът “Хикари Хомбу Дожо” е свързан с учението на предаността, усърдието и постоянното стремеж към съвършенство. „Проявете самоконтрол, следвайте пътя на истинското бойно изкуство и ще намерите в себе си непобедим сили, които никога не се изчерпват.“ Това са думите на Майстор Синецу, известен майстор на бойните изкуства.

Въпреки че клубът  не провежда рекламни кампании, това никак не означава, че неговото качество е загубено. Напротив, през годините той се е утвърдил като една от водещите школи по бойни изкуства. Качеството на клуба се откроява от предаността на неговите треньори и ученици, които извършват безотказна работа, целяща постоянно съвършенство.

Проявете мъдрост и съхранявайте спокойствие във всеки момент на вашия живот. Това всъщност ще бъде вашата най-голяма сила. Както казва самураят Миямото Мусаши, “Изкуството на войната е да се проявим в действията си и да сме непоклатими като планините.” Този дух на непоклатимост и мъдрост се отразява във всеки един от нас, които се стремим да развиваме бойните изкуства през клуба “Хикари Хомбу Дожо”.

Нека споделя един пример за вдъхновение – доказателство, че стремежът към постижения е личен избор, единствено определен от нашата воля. Брус Лий, кинозвезда и майстор на бойните изкуства, когато каза, “Неизпълнени са тези, които мечтаят да постигнат мечтите си , докато осъзнават, че мечтите им са откъснати от реалността”. Това е философия, с която се отърваваме от страха и се стремим да постигаме себеотдаденост в бойните изкуства.

Като личност, свързана с този клуб от много години, мога да кажа, че той не само променя животите на своите трениращи, но и ги превръща в по-силни, по-дързки и по-уверени в себе си личности. Ежедневното трениране, изпълнено с упоритост и самодисциплина, ни подпомага да развием не само физическа, но и умствена сила.

В заключение, клубът “Хикари Хомбу Дожо” е вдъхновение за всички нас да никога не спираме да се надграждаме и да преборваме предизвикателствата, които животът ни предлага. Нека запазим предаността към бойните изкуства, като приемаме тяхната философия и ги приложим в ежедневието си. Така ще сътворим един по-добър свят, изпълнен с мъдрост и сила.

 

Благодаря ви най – вече за доверието и за това, че толкова години сме заедно!

Ваш

Бачо Камен